Народна странка

Одборници Народне странке у Скупштини Београда формирали са Драганом Ђиласом одборнички клуб "Савез за Србију"

Одборници Народне странке у Скупштини Београда формирали са Драганом Ђиласом одборнички клуб "Савез за Србију"

Одборници Народне странке у Скупштини Београда формирали су данас са Драганом Ђиласом одборничку групу под називом "Савез за Србију".

Договорено је да шеф одборничког клуба буде Драган Ђилас, а заменик шефа одборник у градском парламенту Никола Јовановић, потпредседник Народне Странке.

Током дискусије на конститутивној седници Скупштине Београда о предлогу за реизбор Николе Никодијевића за председника градског парламента, Никола Јовановић је говорио у име одборничке групе Савез за Србију и истакао да је потребан дисконтинуитет јер претходни сазив није добро радио.

Јовановић је позвао одборнике да гласају против реизбора Никодијевића за председника Скупштине Београда и навео да је вођена лоша социјална политика, као и развојна политика.

Потпредседник Народне странке је као примере лоше социјалне политике градске власти навео смањивање социјалних давања за породиље, особе са инвалидитетом и најсиромашније породице и пензионере.

Јовановић је као пример катастрофалне развојне политике у главном граду навео измештање главне железничке станице у Прокоп, станицу која нема капацитет да прими теретне возове и ауто-возове, као и пројекат "Београд на води", којим је земљиште у центру Београда предато опскурним арапским инвеститорима из Абу Дабија.

Заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" и потпредседник Народне странке је као додатни аргумент за дисконтинуитет цитирао председника Србије Александра Вучића, који је 2016. године рекао да је за скандал у Савамали и ноћно рушење објеката "одговорна градска власт која ће морати да сноси последице", као и да су то наредили "комплетни идиоти".

Након Јовановићевог говора уследила је бујица увреда и провокација.

Пошто је председавајући одбио да Драгану Ђиласу омогући реплику после увреда одборника владајуће већине, одборници групе "Савез за Србију" су напустили конститутивну седницу Скупштине Београда.