Народна странка

Јовановић за Директно: Нема разлога да се Вучић инати, неопходна је сарадња да победимо вирус

Јовановић за Директно: Нема разлога да се Вучић инати, неопходна је сарадња да победимо вирус

Објављено на порталу "Директно".

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да опозиција жели да помогне држави у борби против епидемије вируса корона и да нема разлога да председник Србије Александар Вучић "тера инат" стручњацима и опозицији и да одбија разумне предлоге само зато што му се не свиђају они који те предлоге износе.

„Самоиницијативно је одлучио да укине могућност власницима паса да прошетају своје љубимце двадесетак минута и то у време кад нема никог другог на улици, само зато што је Небојша Стефановић ту идеју оквалификовао као разумну. Грађани не би смели да буду таоци личног сукоба председника државе и министра унутрашњих послова, који је узгред у овој ствари био потпуно у праву“, рекао је Јовановић за портал „Директно“ (direktno.rs).  

Јовановић је истакао да Вучић „драконским мерама и нападима на опозицију жели да се заборави да је управо опозиција прва тражила“ да се уведе ванредна ситуација, да се затворе школе и организује масовно тестирање, а да је држава закаснила са тим мерама.

„Али, ми не желимо да отварамо ту тему сада, желимо да помогнемо држави и да будемо партнери кризном штабу и влади. Молимо само Вучића да се мало склони у страну и да не буде препрека стварању конструктивне климе заједништва која нам је неопходна да бисмо сви заједно као народ победили ову опаку пошаст“, рекао је Јовановић.