Народна странка

Јовановић: Кућна достава старима и непокретнима приоритет

Јовановић: Кућна достава старима и непокретнима приоритет

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини Београда апелује још једном на градску власт да обавеже управнике зграда да током ванредног стања анкетирају све старије станаре о томе шта им је неопходно и да им организују снабдевање преко стамбене заједнице или општинског кризног штаба, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„Свим старим и непокретним људима у Београду, као и у целој Србији, неопходно је обезбедити доставу хране и лекова да не би били принуђени да упркос забрани и здравственим ризицима сами иду у набавку“, рекао је Јовановић.

„Подсећамо да су наши најстарији суграђани најугроженији за време епидемије вируса корона и да их само строга изолација може сачувати од потенцијално фаталних здравствених ризика“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да недавни инцидент у Улици Патриса Лумумбе у београдском насељу Карабурма, где је једна старија жена пала и доживела озбиљније повреде покушавајући да сама себи набави неопходно - није усамљен случај.

„Ово су тренуци у којима нашим најстаријим суграђанима морамо пружити максималну могућу подршку и сви заједно показати на делу заједништво и солидарност“, рекао је Јовановић.