Народна странка

Јовановић: Реконструкцијом Трга Републике није решен ниједан проблем, мораће поново да се раскопава

Јовановић: Реконструкцијом Трга Републике није решен ниједан проблем, мораће поново да се раскопава

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да реконструкцијом Трга Републике, која је Београђане коштала 10 милиона евра, није решен ниједан проблем, а центар града је био бесмислено дуго блокиран.  

„Драго ми је што је трг завршен, желим Београђанима да уживају у њему, али питам власт шта смо добили за 10 милиона евра, осим што нема сата и жардињера“, рекао је Јовановић на конференцији за новинаре одржаној на реконструисаном Тргу Републике.

Јовановић је истакао да је промењен саобраћајни профил, тако да је пропусност трга смањена, а нема ни подземне гараже, чак ни бициклистичких стаза, док „тржни центар ’Стакленац’ није ни пипнут“.

„Веза Дорћола са Славијом и остатком града је преполовљена. Раније су биле по две траке на линији Коларчева-Француска, сада само по једна на самом тргу“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да све то укупно показује да СНС наставља кампању „Скупо, а глупо“, јер је Трг Републике реконструисан, иако ће ускоро поново морати да буде раскопан због метро станице.

„Или је ово показатељ да метроа неће бити“, упитао је Јовановић.

Јовановић је честитао Београђанима јер су издржали бесмислено дуго затварање Трга Републике и центра града, а пре свега јер су се изборили да јавни превоз у центру не буде укинут и да буде враћен тролејбуски саобраћај као најјефтинији и најчистији вид превоза данас у Београду.

„Обећавам Београђанима - наредна власт неће реновирати један трг целих 375 дана, неће Београђанима узимати из џепа 10 милиона евра само да би уклањала жардињере и постављала гранитне плоче, и пре свега - питаће их сваки пут када буде планирала радове који мењају њихову животну стварност“, рекао је Јовановић.

„Наша борба се наставља, јер су њихове глупост и клептоманија неизлечиве“, истакао је потпредседник Народне странке.

Јовановић је након конференције за новинаре, коју је одржао са председником општине Стари град Марком Бастаћем, пришао да се поздрави са председником Скупштине Београда Николом Никодијевићем и другим градским функционерима, који су били у електричном мини-бусу поводом отварања „Врабац сервиса“.

Тада су се појавили напредњачки јуришници, предвођени градским одборником СНС-а Немањом Јоксимовићем, који су у свом препознатљивом маниру почели да хистерично урлају и неповезано изговарају бесмислице, али су се брзо повукли.