Народна странка

Јовановић: Весић слагао о уговору за Трг Републике, неко ће морати у затвор

Јовановић: Весић слагао о уговору за Трг Републике, неко ће морати у затвор

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је заменик градоначелника Горан Весић слагао да је уговор извођачем за Трг Републике објављен на порталу Управе за јавне набавке и да ће због те реконструкције „неко морати да заврши у затвору“.

„Весић обмањује јавност у вези са реконструкцијом Трга Републике у покушају да скине са себе одговорност за брљотине и криминал“, рекао је Јовановић испред општине Звездара, где је данас одржана седница Скупштине општине, коју бојкотују одборници СЗС.

Јовановић је позвао Весића да објави коначну ситуацију, односно финалну цену коју ће Град Београд исплатити извођачу и да након тога поднесе оставку и да се заједно са осталим одговорним лицима стави на располагање истражним органима.

Јовановић је навео да је Весић јуче преко „свог портпарола“ и одборника СНС-а Александра Мирковића обмануо јавност да је уговор са аустријском фирмом „Штрабаг“ објављен на порталу Управе за јавне набавке што, како је истакао, једноставно није тачно.

„А онда је покушао да сву кривицу за дебакл на Тргу Републике пребаци на извођача. Подсећам јавност да је инвеститор радова била Градска управа, односно Секретаријат за стамбене и комуналне послове. Они су одговорни за набавку коцки које не одговарају конкурсној документацији“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је надзор радова обавила Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

„Ако су они одобрили да се коцке посложе како је првобитно било урађено, не може извођач бити крив“, додао је Јовановић.