Народна странка

Јовановић: Позлата Трга Републике коштала би два милиона евра, њихова реконструкција плаћена 10 милиона

Јовановић: Позлата Трга Републике коштала би два милиона евра, њихова реконструкција плаћена 10 милиона

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је за 10 милиона евра, колико је коштала реконструкција Трга Републике, могло да се „позлати пет тргова исте површине“ и да је градска власт „опљачкала Београђане, а није им решила ниједан проблем“.

„Београђани би за пет пута мање новца добили ’позлаћен трг’ са зеленилом и сатом и то без 375 дана малтретирања. Прекривање златним листићима Трга Републике коштало би два милиона и 25.000 евра, а напредњачка власт је поставила гранитне плоче за 10 милиона евра“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је објаснио да 250 златних листића за позлату, сваки величине осам пута осам центиметара, кошта 270 евра, што значи да један квадратни метар златних листића кошта 168,75 евра, а цена 12.000 квадратних метара златних листића, што је површина Трга Републике, износи два милиона и 25.000 евра.
„Поврх тога, нису решили ниједан проблем, него су, напротив, изазвали велике саобраћајне гужве, јер су укинули једну саобраћајну траку, нема траке за бициклисте нити поџемне гараже, а није срушен ни тржни центар ’Стакленац’“, рекао је Јовановић.
 
Јовановић је навео да градска власт није спремно дочекала нову школску годину и да није обезбедила бесплатне уџбенике за 17.000 ђака првака.

„Бесмислени јарбол кошта 406 милиона динара, а за тај новац ђаци прваци су могли да добију по два комплета бесплатних уџбеника. Градска власт није испунила обећања да ће бити завршена нова основна школа у Лештану и реконструисане школа у Батајници и Земунска гимназија“, рекао је Јовановић.