Народна странка

Јовановић: Жељко Митровић подстиче мржњу и насиље у друштву

Јовановић: Жељко Митровић подстиче мржњу и насиље у друштву

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је телевизија Пинк објављивањем увредљивог материјала сваког дана у 20.30 усмереног против лидера опозиције, а у садејству са активистима Српске напредне странке који тај материјал емитују са кровова београдских зграда, по ко зна који пут прекршила више чланова Закона о електронским медијима.

„Телевизија Пинк и њен власник Жељко Митровић су, међутим, оваквим поступањем прешли све границе које једно друштво може да поднесе и уводе нас директно у предворје нацизма. Не само да су се оглушили о забрану политичког оглашавања ван предизборне кампање, што је њихова уобичајена пракса, већ директно подстичу мржњу и насиље“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић истакао је да би телевизији попут Пинка у свакој нормалној држави била моментално одузета национална фреквенција, а против власника био покренут кривични поступак.

„Уколико садашње институције поново одбију да раде свој посао у јавном интересу и по закону, након поновног успостављања правне државе и демократије све ове ствари биће исправљене, а надлежни у тим институцијама одговараће као саучесници јер нису обављали службену дужност и јер су прикривали кривична дела“, закључио је Јовановић.