Народна странка

Јовановић: Хитно сменити шарлатана Весића, Трг Републике коштаће 12 милиона евра

Јовановић: Хитно сменити шарлатана Весића, Трг Републике коштаће 12 милиона евра

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда затражио је данас хитну оставку заменика градоначелника Горана Весића и градског архитекете Марка Стојчића, и навео да ће реконструкција Трга Републике на крају коштати 12 милиона евра, што је показатељ огромне корупције.

Јовановић је на конференцији за новинаре испред Скупштине града Београда рекао да је Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу на основу приступа информацијама од јавног значаја затражио да одборничкој групи СЗС достави уговор о ангажовању "Штрабага", који је ангажован на извођењу радова на тргу, као и уговор са фирмом која је вршила наџор радова и крајњи рачун радова.

Потпредседник Народне странке је навео да би реконструкција Трга Републике грађане могла да кошта и 12 милиона евра, што је један од кључних индикатора да је на делу „велика корупција и брљотина за коју неко мора да одговара“.

"Нигде се толико не види слом државе и градске управе колико на Тргу Републике", рекао је Јовановић, и додао да је невероватно да градска управа Београда није у стању да реконструише обичан трг.

Јовановић је истакао да је од јуче јасно да је за комплетан слом система одговоран директно председник Србије и СНС-а Александар Вучић који је, уместо да чини да се грешке поправе и систем унапреди, одлучио да „покрива грешке и улази у даље спиновање“ и штити своје партијске другове, чиме је показао да је Србија партијска држава у којој је он приватни председник.

„Због бројних ствари и брљотина на тргу дошло до комплетног развода градске управе и Београђана и губитка поверења у градску власт", навео је Јовановић.

"Ми предлажемо, као одборничка група, да се то поверење успостави тако што ће прво хитним смењивањем Весића и Стојчића. Не може град да функционише без градоначелника, не може шарлатан заменик Весић да води Београд и не може градски архитекта да буде онај који је у перманентном сукобу интереса", рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да би за Београд било најздравије да владајућа партија изврши максималан утицај да Весић буде смењен, јер наноси ненадокнадиву материјалну и сваку другу штету Београђанима.

Потпредседник Народне странке је навео да Вучић као председник Србије формално нема овлашћења да смењује заменика градоначелника и архитекту, али да је "одавно јасно да је реч о партијској држави и да је да Весић човек за прљаве послове који се не пита око главних ствари".