Народна странка

Јовановић: „Национални стадион“ промашај, уложити у људе тих 250 милиона евра

Јовановић: „Национални стадион“ промашај, уложити у људе тих 250 милиона евра

Шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да ће изградња такозваног „националног стадиона“ у Сурчину представљати нови развојни промашај ове власти и прескуп фијаско, који ће грађани Београда и Србије плаћати у деценијама које долазе.

„Градити потпуно нов објекат за само неколико утакмица годишње, а чија ће укупна цена премашити 250 милиона евра, колико је одвојено само у буџету за 2019. годину, представља у најбољем случају лудост, а у најгорем иживљавање над пореским обвезницима Србије“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Јовановић је истакао да се на то надовезују и друге нелогичности - објекат је предвиђен на релативно изолованој локацији неповољној за градњу и ван домета јавног саобраћаја и унапред се зна да ће га градити Турци а не домаће фирме.

„Поред тога, само у Београду постоје два велика стадиона која зврје празна током године, иако су везана за велике клубове“, подсетио је Јовановић.

Уместо бацања 250 милиона евра на губиташку и бесмислену инвестицију чија је једина сврха задовољавање фараонске сујете председника Србије и СНС-а Александра Вучића, предлажемо да се тај новац уложи у људе и квалитет живота у Србији, додао је Јовановић.

„За исту ту суму могу се обезбедити бесплатни уџбеници за све ђаке у нашој земљи, стамбени додатак за младе брачне парове који нису у могућности да тренутно решавају стамбено питање, као и помоћ мајкама са троје и више деце“, рекао је Јовановић.