Народна странка

Јовановић: Уместо грејања, "рекламирање грејања"

Јовановић: Уместо грејања, "рекламирање грејања"

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда најоштрије осуђује градску власт због скандалозног ребаланса буџета Јавног комуналног предузећа Београдске електране, усвојеног на последњој седници градске скупштине, изјавио је данас потпредседник Народне странке  и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„Несхватљиво је да се јавном предузећу које Београђанима није обезбедило два додатна дана грејања овог месеца, одобрава нових два милиона динара за репрезентацију, под изговором наводног ’дана предузећа’“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да је „још безобразније“ што се Београдским електранама одобрава додатних 20 милиона динара за јавно оглашавање, јер је, како је наведено у образложењу, „20 одсто корисника у потпуности незадовољно квалитетом грејања, а 49 одсто сматра да је оно прескупо“.

„Другим речима, двојац градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић ’олакшаће’ грађанима ситуацију тако што ће на Студију Б пуштати рекламе да је грејање боље него што јесте, као и да није скупо као јесте“, додао је Јовановић.

„Оваква политика показује висок степен презира градске власти према Београђанима. Зато поручујемо Весићу, човеку који није био кадар ни да зимус улице очисти од снега нити да обезбеди адекватно грејање за наше суграђане, да пакује кофере, а да ће бити упамћен као најнеспособнији и најдрскији руководилац престонице у новијој историји“, навео је Јовановић.