Народна странка

Јовановић: Вратити саобраћај око Трга Републике у првобитно стање, идеја о пешачкој зони пред поразом

Јовановић: Вратити саобраћај око Трга Републике у првобитно стање, идеја о пешачкој зони пред поразом

Потпредседник Народне станке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да после годину дана власти Српске напредне странке у главном граду чак 46 одсто Београђана сматра да град иде у лошем смеру, док само 36 одсто мисли да иде у добром смеру и да ће на напредњаци изгубити на првим фер изборима у престоници.

„Јасно је да ова власт нема подршку грађана, као и да ће на првим фер и поштеним изборима уједињена опозиција добити дупло више гласова од СНС-а“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Одборничка група СЗС, у име свих Београђана, захтева од градске власти на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем да хитно заврши шминкање Трга Републике и да у најкраћем могућем року саобраћај око трга врати у првобитно стање, истакао је Јовановић.

„Упозоравамо Горана Весића да ни случајно не затвара трајно за саобраћај улице Коларчеву и Васину, пројекат за који нема више подршку ни у сопственој партији“, рекао је Јовановић.

Јовановић је честитао грађанима Топличиног венца, јер су храбром и истрајном борбом одбранили свој крај од покушаја градске власти да насилно и неосновано претвори и тај део општине Стари град у пешачку зону.

Јовановић је најавио да ће одборничка група СЗС током предстојећег викенда обележити годину дана „Весићевог градоначелниковања“.

„Очекујемо да заменик градоначелника том приликом изађе пред грађане и каже шта је урадио у последњих годину дана, осим што је отворио 200 метара улице Боре Станковића, коју је реконструисао 20 месеци, односно 0,3 метра дневно“, рекао је Јовановић.