Народна странка

Јовановић: Градска власт неспремна за нову школску годину, Весић и Гак да поднесу оставке

Јовановић: Градска власт неспремна за нову школску годину, Весић и Гак да поднесу оставке

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да градска власт неспремно дочекује нову школску годину, што је огроман проблем за ђаке и родитеље.

„Иако је од јесени планирано постепено увођење целодневне наставе, нису повећани капацитети у постојећим школама, а ниједна потпуно нова школска зграда није изграђена још од 2014. године“, истакао је Јовановић у писаној изјави.

„Обећање СНС-а да ће бити изграђена нова школа у Сурчину није остварено. Није испуњено ни обећање претходног градоначелника Синише Малог да ће нова школа у насељу Лештане бити готова за школску годину 2017/18. Најновије обећање заменика градоначелника Горана Весића да ће та школа бити спремна за предстојећу школску годину такође неће бити остварено“, навео је Јовановић.

Јовановић је као огроман пропуст власти навео то што нису изграђени нови школски објекти у Новом Београду и насељима Борча, Миријево и Церак, као и то што се у основној школи „Васа Чарапић“ у општини Вождовац прелива септичка јама, док ће деца у Батајници  бити изложена малтретирању и превозу у удаљену школу због закаснеле реконструкције школске зграде.

„Родитељи по први пут у новијој историји спавају на улици да би стигли да упишу децу на време у школу, а деци нису обезбеђени уџбеници и по један оброк на терет буџета Града Београда“, навео је Јовановић.

„Ранијим изјавама да Београду нису потребне нове школе, актуелни градски секретар за образовање Славко Гак се дисквалификовао за ову функцију, а данашњом изјавом да је улагање у образовање приоритет ове градске власти, наругао се свим ђацима и родитељима у Београду“, истакао је Јовановић.