Народна странка

Јовановић: Београђани ће плаћати дактилографа у спалионици отпада 2.800 евра месечно, менаџера 27.000 евра кроз нову таксу

Јовановић: Београђани ће плаћати дактилографа у спалионици отпада 2.800 евра месечно, менаџера 27.000 евра кроз нову таксу

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да ће градска власт на уплатницу Инфостана додати још једну ставку - “третирање отпада” да би Београђани годишње плаћали 38 милиона евра страном концесионару за спалионицу отпада, и позвао власт да раскине тај штетан уговор.

„Зашто би Београђани плаћали скупље рачуне само да би дактилограф и портир у страној фирми имали плату од 2.800 евра месечно, а менаџер 27.000 хиљада евра месечно? За тих 38 милиона евра годишње, у Београду можемо обезбедити стамбени додатак за младе брачне парове, бесплатне вртиће и уџбенике за основце“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је навео да је блокирано готово 30.000 рачуна пензионера, највише због дуговања за Инфостан у Београду, а сада им се додаје нова ставка на рачуну „само да би страни партнер остваривао профит“.

Јовановић је позвао власт да се обавеже да неће уводити нове намете за отпад и да објасни члан 36. Одлуке о управљању комуналним отпадом, у којем пише да ће се „посебно обрачунати цена услуге сакупљања и транспорта“, а посебно „третмана и одлагања отпада“, која ће несумњиво бити уплаћивана концесионару.

Јовановић је истакао да је само у Србији прерада отпада трошак, док је у целом свету извор прихода, и подсетио да је званично, у име одборничке групе СЗС, тражио раскидање штетног уговора о концесији за спалионицу.