Народна странка

Јовановић: Има ли још повлашћених којима је опроштен дуг, осим Наде Топчагић

Јовановић: Има ли још повлашћених којима је опроштен дуг, осим Наде Топчагић

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Србије Никола Јовановић затражио је данас од Дирекције за грађевинско земљиште информације по којим критеријумима је опроштен дуг фолк певачици Нади Топчагић и има ли још повлашћених којима је то дозвољено.

Јовановић је рекао да је упутио Дирекцији поднео захтев за информацију од јавног значаја како би се утврдило коме је и на основу којих процедура и критеријума омогућен репрограм дугова за доприносе за уређење градског грађевинског земљишта.

Јовановић је испред Дирекције новинарима рекао да су међу тим људима "певачи, тајкуни и државни службеници" блиски владајућој Српској напредној странци (СНС).

"Опраштајући те дугове, СНС је омогућио екстрапрофит за, како сами кажу, хиљаду повлашћених. Право Београђана је да сазнају имена тих људи који су профитирали на њихов рачун", рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је Град Београд, када је СНС преузео власт, потраживао 100 милиона евра од несавесних инвеститора који нису уплаћивали доприносе, а да данас потражује 50 милиона евра, и подсетио на пример певачице Наде Топчагић.

Нада Топчагић је у суботу рекла да је након интервенције председника Србије Александра Вучића решен њен проблем са дуговањем од 100.000 евра за градско земљиште.

"Власт је у два наврата, 2018. године и 2019. године, донела одлуке којима су ти дугови опраштани или репрограмирани. Тако је несавесним инвеститорима опроштено 50 милиона евра. Вучић је преко заменика градоначелника Београда Горана Весића, на основу политичких или личних симпатија одлучивао коме ће дуг бити опроштен", рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је то доказ да су Вучић и Весић прекорачили овлашћења, трговали утицајем и злоупотребили службени положај.