Народна странка

Јовановић: Власт увела нови намет Београђанима за наредних 30 година

Јовановић: Власт увела нови намет Београђанима за наредних 30 година

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је “крњи сазив” градског парламента усвојио у четвртак „Одлуку о управљању отпадом“, којом је Београђанима додата још једна ставка на уплатници Инфостана за наредних 30 година.

„Власт уводи овај додатни намет за Београђане ради реализације штетног уговора о концесији за спалионицу у Винчи - који је наша одборничка група критиковала и тражила његово раскидање“, навео је Јовановић у писаној изјави.

„Београђани ће у наредних 30 година морати да плате страном концесионару милијарду и по евра, иако читава инвестиција у спалионицу, према наводима самог концесионара, вреди 300 милиона евра“, истакао је Јовановић.

Јовановић је додао да енергија произведена у спалионици неће припадати Граду Београду, већ концесионару, па ће престоница морати да је откупљује, и то по вишим ценама од тржишних.

„Питамо заменика градоначелника Горана Весића, који је иначе тврдио да ова концесија неће ништа коштати Београђане, зашто је прећутао овај нови намет за наше суграђане и колико ће он тачно износити сваког месеца“, навео је Јовановић.