Народна странка

Јовановић: Неправилности од 240 милиона евра у градском буџету за 2018. годину

Јовановић: Неправилности од 240 милиона евра у градском буџету за 2018. годину

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда саопштила је данас да је градска управа, на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем, забележила неправилности у износу од 28,35 милијарди динара, односно 240 милиона евра, само у 2018. години.  

„У односу на укупан буџет прошле године, то чини готово 30 одсто“, наводи се у саопштењу које је потписао потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовнаовић.

Јовановић је истакао да су неправилности наведене у извештају Државне ревизорске институције (ДРИ), који намерно није достављен одборницима у моменту када је крњи градски парламент гласао о завршном рачуну за 2018. годину.

„Неправилности се крећу од класичних злоупотреба средстава до књиговодствених пропуста“, наводи се у саопштењу.

Поврх свега, ДРИ је утврђио да 1.160 станова у власништву града није евидентирано, као и да 8.972 парцеле нису укњижене, истакао је Јовановић.

„Сама чињеница да су осам милијарди динара од интегрисаног система наплате карата у јавном превозу убројали у буџетски приход, што и ревизор потврђује да је бесмислено, била би у свакон нормалној држави довољна да челници власти поднесу оставке“, наводи се у саопштењу.

Овакав налаз ДРИ у најмању руку показује огромну нестручност, неспособност и аматеризам градске власти, а имамо основану сумњу да је у бројним случајевима реч о криминалним радњама, и са тим у вези ћемо у наредним данима контактирати надлежне органе и обавестити јавност, навео је Јовановић у саопштењу.