Народна странка

Јовановић: Кривичне пријаве против Весића и Васиљевића због турских аутобуса

Јовановић: Кривичне пријаве против Весића и Васиљевића због турских аутобуса

Одборничка група Савез за Србију у Скупштини Београда најоштрије осуђује одбијање градске власти и владајуће већине да наложе хитни преглед новонабављених турских аутобуса марке БМЦ, чиме показују груб нехат према безбедности Београђана и политичку неодговорност највећег степена, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„У одговору владајуће већине на наш захтев није демантована ниједна чињеница коју смо навели: да је рок за производњу 70 аутобуса био само два месеца, што изазива основану сумњу да је тендер намештен за турског произвођача БМЦ, као и да је управо у таквом БМЦ аутобусу отказао систем и догодила се ’ибертуража’“, навео је Јовановић.

Нисмо добили одговор на питања одакле турској компанији БМЦ готови аутобуси и зашто је један од тих аутобуса произвео ланчани судар у Београду, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да одборничка група Савез за Србију не тврди унапред да су сви БМЦ аутобуси неисправни, али сматра да је услед ових околности дужност градске власти да их прегледају и да елиминишу било какав ризик по Београђане.

„Уколико се то не деси у наредних недељу дана, поднећемо кривичне пријаве против заменика градоначелника Горана Весића и градског секретара за јавни превоз Јовице Васиљевића због основане сумње да су извршена дела угрожавање јавног саобраћаја, несавесно вршење надзора над јавним саобраћајем и злоупотреба службеног положаја“, истакао је Јовановић.