Народна странка

Јовановић: Неко ће морати у затвор због криминалне реконструкције улица у центру Београда

Јовановић: Неко ће морати у затвор због криминалне реконструкције улица у центру Београда

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да ће због криминалне реконструкције непуна три километра улица на Дорћолу „неко морати да иде у затвор“.

„Недопустиво је да се грађани Београда малтретирају већ седми месец, иако је прва фаза реконструкције, која обухвата улице Краљице Марије и 27. марта, требало да буде готова још 20. августа, а да сви радови буду завршени до 20. децембра, укључујући и Улицу цара Душана“, рекао је Јовановић након обиласка радова у Улици Џорџа Вашингтона.

Јовановић је истакао да је скандалозно да се за ову реконструкцију улица, која се ради без ваљаног пројекта и без замене свих поџемних инсталација, одваја чак 27 милиона евра из градског буџета.

„Заменик градоначелника Горан Весић је ове радове помпезно најављивао као реконструкцију ’четири булевара’, иако сви Београђани знају да је реч о четири улице и суштински једном правцу дужине непуна три километра“, рекао је Јовановић.

Јовановић је упитао градске челнике како их није било срамота да присуствују отварању 17 километара ауто-пута, а нису били у стању да за седам месеци реконструишу две улице у најужем центру Београда.

„Весић се за сво преплаћено малтретирање престонице није чак ни извинио Београђанима, а ја му поручујем да ће због тог криминала и јавашлука неко морати да иде у затвор“, рекао је Јовановић.