Народна странка

Јовановић: Одборници СЗС спремни на разговор са Радојичићем, нове пријаве против Весића

Јовановић: Одборници СЗС спремни на разговор са Радојичићем, нове пријаве против Весића

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију (СЗС) у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је та одборничка група спремна на разговор са градоначелником Зораном Радојичићем, уколико је он вољан да врши своју функцију и спречи штету коју тренутно граду наноси његов заменик Горан Весић.

„Одборничка група СЗС ће се одазвати позиву на такав састанак, уколико се Радојичић огради од свог заменика. Позивам градоначелника да у потпуности преузме своја овлашћења у складу са Законом о главном граду и Статутом Београда и да разреши Весића због бројних кршења тих аката и наношења немерљиве штете престоници“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Јовановић је истакао да је „читав циркус испред Старог двора“ 4. априла у потпуности оркестрирао Весић, како би онемогућио сусрет одборника СЗС са Радојичићем и предају захтева за разрешење Весића.

"Одборничка група СЗС од инцидента пред градском скупштином сматра Весића за узурпатора чије су све одлуке ништаве, а изјаве без икакве релевантности. Весић за нас више не представља Град Београд“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је Весић од конституисања новог сазива градског парламента успешно изоловао и злоупотребљавао градоначелника, узурпирајући његову функцију, што је у директној супротности са Законом о главном граду и Статутом Београда.

Шеф одборничке групе СЗС је најавио да ће ове недеље бити поднете „нове кривичне пријаве против Весића због нелегалних радова на Тргу Републике и на Калемегдану“.