Народна странка

Јовановић: Кажњавају пензионере, а СНС активисти некажњено дивљају

Јовановић: Кажњавају пензионере, а СНС активисти некажњено дивљају

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини града Београда најоштрије осуђује јучерашње малтретирање комуналне милиције пензионера у парку Кошутњак, које је телевизија Прва директно преносила, изјавио је данас шеф те одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

„Комунална милиција зауставила је нашег суграђанина пензионера зато што је наводно прошетао даље од 600 метара од свога стана, иако се и на телевизијском снимку види да је потпуно сам у шетњи у парку и да апсолутно никога не угрожава. Због тога је позвана и редовна полиција да интервенише“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је проблематично то што се малтретирање пензионера догађа у исто време док активисти владајуће партије масовно крше полицијски час свако вече, неовлашћено заузимају кровове београдских стамбених зграда и паљењем бакљи чине кривична дела изазивања опште опасности и недозвољено паљење пиротехничких производа.

„На ово је изостала било каква реакција органа реда“, навео је Јовановић.  

„Упозоравамо да су оваквим поступањем директор полиције Владимир Ребић и начелник комуналне милиције Иван Дивац селективно примењују прописе и деле грађане на оне прве и друге категорије, што је веома опасно и потенцијално трагично“, додао је Јовановић.