Народна странка

Јовановић: Омогућити пензионерима набавку недељом у нормалније време

Јовановић: Омогућити пензионерима набавку недељом у нормалније време

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић позвао је данас Владу Србије да старијима од 65 година недељом омогући одлазак у набавку у „хуманије и примереније време“ него између 4 сата ујутру и 7 сати, јер у радњама ионако неће бити никога осим њих због опште забране кретања која ће важити од суботе у 13 сати до понедељка у 5 ујутру.

„Ако већ полицијски час траје током читавог дана у недељу, зашто приморавати наше најстарије суграђане да устају у 4 ујутру, уместо да набавку обаве у неко примереније и хуманије време“, рекао је Јовановић, а наводи се у саопштењу одборничке групе СЗС.

„Актуелни временски оквир је изгубио смисао, а неће дестимулисати пензионере да излазе, јер људи морају да набављају храну, у било које време које могу. Овим им власт само беспотребно отежава живот“, додао је Јовановић, који је и потпредседник Народне странке.

Јовановић је истакао и да се обавезом да старији одлазе у набавку између 4 сата и 7 сати ујутру „непотребно малтретирају и запослени у трговинским радњама да устају недељом у цик зоре, иако је тај пропис потпуно изгубио смисао са новим трајањем полицијског часа“.

„Апелујемо на Владу Србије да покаже више осећаја, разумевања, али и елементарне логике у политици према нашим најстаријим суграђанима“, рекао је Јовановић.