Народна странка

Јовановић: Недопустив превоз опасних материја кроз центар Београда

Јовановић: Недопустив превоз опасних материја кроз центар Београда

Градска власт у Београду доводи у опасност животе десетина хиљада Београђана, преусмеравајући од 1. фебруара железнички транспорт опасних материја кроз сам центар престонице, саопштила је данас одборничка група "Савез за Србију".

„Најотровније материје су одувек превожене обилазницом око Калемегдана, која је, међутим, укинута због пројекта ’Београд на води’“, наводи се у саопштењу које је потписао заменик шефа одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.  

Јовановић је навео да заменик градоначелника Београда Горан Весић обмањује јавност када каже да су се најопасније материје и раније превозиле Врачарским тунелом, јер то, напросто, није тачно.

„Врачарски тунел није пројектован за превоз опасних материја и ниједној власти у Београду није падало на памет да то дозволи, до доласка Горана Весића“, додао је Јовановић.

Нико на овом свету не може да гарантује да се акциденти са најтежим последицама неће никада десити, тако да свака нормална и одговорна градска власт ради на смањивању, а не на повећавању ризика по своје суграђане, наводи се у саопштењу.

„Одборничка група ’Савез за Србију’ пита Весића на основу чега гарантује да се несреће са несагледивим последицама неће десити? Шта он то зна више од свих претходних власти, па је једини дозволио превоз опасних материја кроз центар града? Да ли је вршио неке додатне радове на тунелу којима му је промењена намена, или би требало да му грађани верују на реч“, додаје се у саопштењу.

"Савез за Србију је на ову опасност месецима упозоравао у Скупштини Београда. Грађани Београда који до сада нису схватали куда воде пројекти и активности актуелне градске власти, сада се у то могу уверити сопственим очима", навео  је Јовановић.