Народна странка

Јовановић: Власт штити нападаче на новинаре

Јовановић: Власт штити нападаче на новинаре

Потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, окривљен за подстрекавање на напад на новинара Милана Јовановића из Гроцке, већ морао да поднесе оставку.

„Скупштина општине Гроцка је морала би да моментално изабере новог председника“, рекао је Јовановић за данашње издање листа „Данас“.

Јовановић је навео да је тврдња да председник Србије и СНС-а Александар Вучић и заменик градоначелника Београда Горан Весић немају утицај на одборнике своје странке у Гроцкој увреда за интелигенцију.

„Очигледно је да штите оне који новинарима пале куће и наручују атентате на истомишљенике“, истакао је Јовановић.

Јовановић је, поводом јучерашњег позива председника Скупштине Београда Николе Никодијевића опозицији да прекине бојкот и врати се у скупштинске клупе, рекао да за СЗС тај позив није прихватљив.

„Господин Никодијевић је био коректан председавајући, али је чак и он под притиском Весића морао да ми искључује микрофон и скида допунске тачке са дневног реда. СНС је убио парламентаризам у Србији, зато ћемо се од сада борити ван система“, рекао је Јовановић.