Народна странка

Јовановић и Бастаћ: Вратити тролејбуске линије, градска власт мучи Београђане

Јовановић и Бастаћ: Вратити тролејбуске линије, градска власт мучи Београђане

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић и члан Председништва Странке слободе и правде и председник Општине Стари град Марко Бастаћ данас су указали на „сву бесмисленост“ одлуке градске власти да укине две тролејбуске линије, а још две скрати.

„Уместо да свим нашим суграђанима олакшава приступ центру града и његовим садржајима, градска власт је одлучила да казни, из само њој знаних разлога, становнике Звездаре и Коњарника који више немају директну тролејбуску везу до Трга Републике“, рекао је Јовановић.

Јовановић и Бастаћ су се превезли Макензијеве до Славије и показали да путници морају да преседају у аутобус како би се превезли до Трга Републике.

„Овај бесмислени пројекат показује да циљ градске власти није само малтретирање, него и понижавање грађана јер морају да изађу из тролејбуса и уђу у аутобус“, рекао је Бастаћ.

Бастаћ је оценио да „све што је градска власт смислила уништава животе Београђана“.

„Власт је новац за реконструкцију Славије упумпала у фонтану, док и даље живимо у прошлом веку, јер скретница не ради и возачи трамваја морају да изађу и ручно померају скретницу на реконструисаној Славији“ навео је Бастаћ.

„Наставићемо да раскринкавамо све афере, без обзира на јаке притиске и монтиране политичке процесе, ми ћемо се још јаче борити и изборити да видимо леђа овим бахатим, нестручним и корумпираним људима из градске власти“, рекао је Бастаћ.

Јовановић је истакао да је неразумно да се у Београду, који пати од великог загађења, укидају еколошки чист превоз тролејбусима, који иначе чине тек 11 одсто од укупног броја возила јавног превоза у Београду.