Народна странка

Јовановић: Затворити кладионице док траје епидемија

Јовановић: Затворити кладионице док траје епидемија

Потпредседник Народне страке и шеф одборничке групе "Савез за Србију" Никола Јовановић изјавио је данас да та одборничка група апелује на градоначелника Зорана Радојичића и Градски штаб за ванредне ситуације да обуставе рад кладионица и коцкарница док траје ванредно стање, изјавио је данас шеф те одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

„Свако окупљање грађана, а поготово због баналног разлога као што је играње на покер апаратима, представља непотребни ризик по јавно здравље“, рекао је Јовановић.

„Сматрамо да је нелогично да само кладионице буду отворене, док су истовремено затворене градске пијаце на отвореном простору, школе, обданишта, ресторани, тржни центри, кафеи и паркови“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да клађење "није ни есенцијална делатност, нити јавна услуга“, па нема логике да та активност има специјални третман у односу на све друге у време епидемије.

„Позивамо Градски штаб за ванредне ситуације да доноси одлуке у јавном интересу и у циљу очувања здравља људи, а не под притиском разних лобија“, рекао је Јовановић.