Народна странка

Јовановић: Протестима постављени темељи нове Србије, победићемо ако избори буду фер

Јовановић: Протестима постављени темељи нове Србије, победићемо ако избори буду фер

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас на протесту "Један од пет милиона" да су шестомесеченим протестима постављени темељи нове Србије и да ће опозиција, ако изборни услови буду фер и демократски, наступити заједно и победити.

"Нема шансе да не победимо ако избори буду фер и поштени. Ако председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић не омогући фер и поштене изборе, сви ћемо их бојкотовати, а он ће се тако сам исписати из демократског живота. Остаће председник само за оне који му у Сава центру аплаудирају као да им живот од тога зависи", рекао је Јовановић.

Улазимо у јесен са великим капиталом – договором грађана, истакнутих појединаца и опозиције и више нема назад - систем мора да се размонтира и направи нови, навео је Јовановић.

Јовановић је рекао да СНС више никада неће победити у Београду и да се грађани и опозиција боре против система у којем царују, како је навео, људска глупост, похлепа, бахатост и неспособност.

"Нису наши прави противници неки Весићи и Јовичићи, они су само појавни облици једног дегенерисаног система. Они су прошлост, а ми смо у претходних шест месеци поставили темељ једне нове Србије", навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да приоритети по промени власти неће бити "фараонски пројекти попут стадиона од 250 милиона евра", него изградња инфраструктуре, како елементарне непогоде више не би уништавале имовину грађана.