Народна странка

Јовановић: Симоновић више није председник општине Гроцка, али мора и кривично да одговара

Јовановић: Симоновић више није председник општине Гроцка, али мора и кривично да одговара

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је Скупштина општине Гроцка констатовала оставку Драгољуба Симоновића на место председника те општине.

“Добили смо информацију да је његова оставка констатована, да више није председник општине Гроцка. Његова права дестинација мора бити Забела“, рекао је Јовановић новинарима испред зграде општине Гроцка, где је данас организован протестни скуп на којем је захтевано да се на седници локалне скупштине Симоновић разреши функције.

Јовановић је рекао да Симоновић, који је оптужен да је налогодовац паљења куће новинара Милана Јовановића, данас политички одговоран и да се нада да ће одговарати и кривично.

Испред зграде Скупштине општине Гроцка окупили су се грађани и представници Савеза за Србију, али и активисти Српске напредне странке који су покушали да испровоцирају окупљене грађане узвикивањем погрдних парола.

“Довели су ове људе као подршку човеку који се бавио криминалом у својој општини и који је преко полицајца наручивао убиство Милана Јовановића. Срам било одборнике владајуће већине који га већ два месеца смењују”, казао је Јовановић.

Окупљенима се обратио и новинар Милан Јовановић који је казао да је и даље уплашен за свој живот. Рекао је и да и даље “нема кућу којој може да се врати, јер је његова кућа спаљена”.