Народна странка

Јовановић поднео кривичну пријаву против Весића због турских аутобуса

Јовановић поднео кривичну пријаву против Весића због турских аутобуса

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић данас је поднео кривичну пријаву против заменика градоначелника Горана Весића и градског секретара за јавни превоз Јовице Васиљевића  за кривично дело несавесно вршење наџора над јавним саобраћајем.  

„Весић и Васиљевић су одбијањем да турске БМЦ аутобусе пошаљу на ванредни технички преглед, упркос серији необјашњених инцидената, изложили Београђане непотребној неизвесности и ризику“, рекао је Јовановић новинарима испред Првог основног јавног тужилаштва у Београду, где је предао кривичну пријаву.

Јовановић је истакао да би око безбедности грађана и нормалног јавног превоза требало да постоји сагласност власти и опозиције, али да су градски функционери на челу са Весићем толико огрезли у корупцију, мржњу и бахатост, да чак и у овој ствари не желе да ураде најнормалнију и најприроднију ствар - провере аутобусе који „врло изгледно имају одређене техничке проблеме“.

„Тиме стављају личне интересе и каприце изнад безбедности Београђана, што их чини починиоцима кривичног дела и недостојним за било какве јавне функције“, навео је Јовановић.

„Бојим се да иза свега стоји страх Весића да ће потенцијално утврђивање системског проблема у БМЦ аутобусима отворити даље питање спорног тендера на коме су набављени, као и ширу расправу о катастрофалном стању у које је довео ГСП“, рекао је Јовановић.