Народна странка

Јовановић: Срамотна неспособност градске власти, 200 метара улице реновирају 20 месеци

Јовановић: Срамотна неспособност градске власти, 200 метара улице реновирају 20 месеци

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда указала је данас на срамотно споро реновирање улица у главном граду које најбоље показује неспособност градске власти СНС-а. Шеф одборничке групе Драган Ђилас и заменик шефа и потпредседник Народне странке Никола Јовановић симболично су „отворили“ улицу Боре Станковића код Храма светог Саве. Обнова 200 метара те улице трајала је чак 20 месеци.

„Пошто су градске власти више него скромне и не користе могућност да се сликају у свакој ситуацији, ми смо одлучили да одамо признање и да данас прогласимо скоро па завршетак радова на овом 'грандиозном грађевинском подухвату'“, рекао је иронично Ђилас новинарима у улици Боре Станковића.

Ђилас је подсетио да су радови на обнови почели 17. јула 2017. године, а да је рок за завршетак истекао 2018. године.  

„Улица од 200 метара се реновира 20 месеци, што значи да се сваког дана урађено 30 центиметара. Да се неколико нас скупило са најскромнијом опремом, брже бисмо то завршили. Када се једна улица реновира 20 месеци, то значи да није урађено још пет улица које су могле да буду завршене за то време са истим људима и истом опремом“, рекао је Ђилас.

Јовановић је, пресецајући врпцу, иронично рекао да није тачно да одборничка група „Савез за Србију“ не похваљује градске власти.

„Панчевачки мост је урађен за 370 дана, Сава центар за 400 дана, Емпајер стејт билдинг у Њујорку за 420 дана, али наша градска власт је темељнија и ми им честитамо. Шалу на страну, срамотна је неспособност градске власти“, рекао је Јовановић.