Народна странка

Јовановић: Спалионица у Винчи највећа пљачка у историји, избиће грађанима из џепова више од милијарду евра

Јовановић: Спалионица у Винчи највећа пљачка у историји, избиће грађанима из џепова више од милијарду евра

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас указали су данас јавности да је уговор о спалионици отпада у Винчи међу највећим пљачкама у историји Србије, коју ће грађани укупно платити и до две милијарде евра, док сам уговор вреди 1,15 милијарди евра.

Јовановић је на конференцији за новинаре објаснио како градска власт у Београду „надувава“ трошкове, и прецизирао да се реч „надувати“ налази у једном од званичних докумената Градске управе.

„Драган (Ђилас) је одржао час математике, а ја бих кратко час апсурда. У Србији плата клиничког лекара износи 60.000 динара, а специјалисте са свим дежурствима до 850 евра. У спалионици коју ће водити француски СУЕЗ, бруто плата дактилографа ће бити 3.200 евра месечно и то из џепова Београђана. Плата менаџера локације ће бити 30.000 евра месечно, а бруто плата директора пројекта ће доћи до фантастичне цифре од 42.000 евра месечно, и све ћемо то ми платити“, рекао је Јовановић, и додао да запослени у секретаријатима Скупштине Београда месечно примају 45.000 динара.

 

Јовановић је навео да ће град плаћати порезе које је иначе дужан да плати извођач, и уместо сталног концесионара, град ће плаитити порезе на пренос, на депонију и на имовину.

„Концесионар је, такође, добио статус повлашћеног произвођача електричне енергије, а ми ћемо откупљивати струју по два пута скупљој цени од међународне“, истакао је Јовановић.

Јовановић је додао да се градски правобранилац оградио од уговора тврдњом да превод није у духу српског језика, а да „оригинални текст нису ни читали“.

Ова власт је направила механизам корупције и пљачке за наредних 30 година, ми ћемо га дефинитивно раскинути кад дођемо на власт“, рекао је Јовановић.

„Због свега наведеног имам само једну поруку за актуелну власт, а слика некад говори више од речи“, навео је Јовановић и показао црну затворску мајицу на којој са натписом "Београд, Забела, СНС 00001 Весић".