Народна странка

Јовановић и Ђилас: Радојичићу, обуставите наставу у школама због вируса корона

Јовановић и Ђилас: Радојичићу, обуставите наставу у школама због вируса корона

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију Никола Јовановић и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас данас су званично затражили од градоначелника Зорана Радојичића да због епидемије вируса корона и одмах наложи Секретаријату за образовање прекид наставе у свим школским установама на територији главног града.

„Позивамо Вас да почнете да обављате свој посао – посао градоначелника, али у овом случају и посао лекара и да поступите сходно члану 105. Закона о основама система образовања и васпитања“, навели су Јовановић и Ђилас у допису Радојичићу.

Јовановић и Ђилас су истакли да је Радојичић дужан да то уради без одлагања, пошто држава Србија одбија да донесе такву одлуку, што је искључива последица неодговорног понашања председника Србије Александра Вучића.

„Као што Вам је сигурно познато, све државе и ентитети у окружењу су такву одлуку донели, или је покренута процедура за њено доношење. Сигурни смо да се слажете да је немогуће да је Вучић паметнији и да више зна од влада Северне Македоније, Албаније, Републике Српске, Мађарске, Аустрије, Косова* и других. Наравно да не зна. Али је толико неодговоран и несавестан да не жели да призна грешку коју је направио пре 14 дана негирајући опасност и ризике од вируса корона, па сада из ирационалних мотива и сујете наставља да угрожава здравље и животе Београђана“, навели су Јовановић и Ђилас.

„Ваша дужност је да то спречите. Урадите то одмах“, истакли су Јовановић и Ђилас у допису Радојичићу.