Народна странка

Јовановић: Превара деценије на Тргу Републике, одговорни пројектант није потписао измене

Јовановић: Превара деценије на Тргу Републике, одговорни пројектант није потписао измене

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је градска власт „фалш радовима“ на Тргу Републике „грубо преварила и оштетила“ Београђане и грађане Србије, јер је пројекат мењан у ходу, а одговорни пројектант није хтео да потпише измене.

„Уместо израде бетонске подлоге за коцке, како је било оригинално пројектовано, постојећа асфалтна подлога је у току радова посута песком и то без одговарајуће дренаже. Одговорни пројектант није желео да потпише такве измене пројекта, па је то морао да уради технички директор ЦИП-а, који уопште нема лиценцу за то“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је додао да заменик градоначелника Београда Горан Весић и даље намерава да трајно избаци аутобусе и тролејбусе са Трга Републике, а уведе трамвајску линију која би ишла преко трга на линији Славија-Калемегдан, што је поред корупције главни узрок потпуног хаоса у вези са радовима.

„Крајњи циљ Весића и његовог налогодавца Александра Вучића јесте да умртве историјско градско језгро и да функционални центар града изместе у такозвани Београд на води“, навео је Јовановић.

О материјалној штети оваквог поступања излишно је и говорити, због чега ће сва одговорна лица морати да сносе последице, по успостављању правне државе у Србији, истакао је Јовановић.