Народна странка

Јовановић: Зауставити незаконите радове на Топличином венцу, грађани неће да живе у Весићевом резервату

Јовановић: Зауставити незаконите радове на Топличином венцу, грађани неће да живе у Весићевом резервату

Одборници Савеза за Србију (СЗС) у Скупштини Београда подржавају оправдану борбу грађана Топличиног венца против трајног затварања за саобраћај још једне улице, овог пута Чубрине, и „претварања градског језгра у резерват“, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе СЗС и Никола Јовановић.

Јовановић и одборници СЗС придружили су се грађанима Топличиног венца у обрани Чубрине улице и околног краја од трајног затварања за саобраћај.

„Окупили смо се да спречимо нелегалне радове и да не дозволимо трајно затварање још једне улице у градском језгру, без икаквог правног нити урбанистичког основа“, навео је Јовановић.

„Грађани Топличиног венца и општине Стари град не желе живе у резервату у који их смешта заменик градоначелника Горан Весић и морају бити консултовани око свих важних измена урбанистичког плана и концепције становања“, истакао је Јовановић.

Јовановић је рекао да градска власт не сме предузимати такве радове док се не донесе Детаљан урбанистички план за овај део града или док се грађани о проширењу пешачке зоне не изјасне на референдуму.

„Гигантска пешачка зона је чист каприц актуелне градске власти и нанеће огромну штету не само људима који живе у Старом граду, већ и свим Београђанима којима ће центар града бити много слабије доступан“, рекао је Јовановић.