Народна странка

Јовановић: Не рушити Савски мост, изградити још један поред њега

Јовановић: Не рушити Савски мост, изградити још један поред њега

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини Београда упозорава градску власт да не уклања Савски мост, јер би тај потез био директно на штету виталних интереса Београда и Београђана, изјавио је данас потпредседник Народне странке Никола Јовановић и шеф те одборничке групе.

„Било какво ’измештање’ моста у парк Ушће или на Аду Циганлију је суманута идеја, имајући у виду да је реч о потпуно функционалном мосту, преко којег се обавља 13 одсто саобраћаја у престоници - на којем је, уосталом, обављен капитални ремонт 2007. године“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је додао да би уклањањем Савског моста власт гурнула Београђане у три године саобраћајног хаоса, без иједног јединог разлога.  

„Београд нема вишак мостова, да би један од њих градска власт претварала у кафиће и сувенирнице. Изјава заменика градоначелника Горана Весића да је мост потребнији у парку него на Сави, ући ће у црну антологију Београда“, истакао је Јовановић.

„Наш предлог је да се тик уз Савски мост изгради још један, чиме би се додатно олакшала веза између новог и старог Београда, без прекида саобраћаја у било ком моменту“, навео је Јовановић.