Народна странка

Јовановић: Централизација управљања пословним простором у Београду изазвала катастрофу, ДРИ потврдио

Јовановић: Централизација управљања пословним простором у Београду изазвала катастрофу, ДРИ потврдио

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је извештај Државне ревизорске институције (ДРИ) потврдио да су били тачни наводи Савеза о „катастрофалном управљању градским пословним простором“.

„Узрок свих проблема је централизација уведена 2016. године, када је Град Београд од општина преузео управљање пословним простором. Градска власт је тиме оштетила градске општине, приходи града су смањени, а повећана је корупција“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао је да градска управа на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем није способна да управља пословним простором ефикасно и без корупције.

„Решење је истинска децентрализација, департизација градске управе, јачање овлашћења градског интерног ревизора и оснивање државног рачуноводственог суда“, навео је Јовановић.

Јовановић је подсетио да је ДРИ утврдио да су огласи за закуп објављивани и током празника и годишњих одмора, а порасли су дугови за закупнину, док пословни простор није у пословним књигама вођен као посебан део објекта, него су евидентиране целе зграде и право јавне својине је уписано на тек трећину укупне површине пословног простора.