Народна странка

Јовановић: У току је израда Беле књиге о криминалу и корупцији у Београду

Јовановић: У току је израда Беле књиге о криминалу и корупцији у Београду

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је у току израда „Беле књиге о криминалу и корупцији у Београду“ која ће бити полазна основа за утврђивање кривичне одговорности градских функционера у претходних шест година.

„Случај бившег градског урбанисте Милутина Фолића, који се бави продајом станова чију је градњу омогућио изменом урбанистичких планова док је био у државној служби, један је од оних који ће бити детаљно испитани, као и улога његових шефова Синише Малог и Горана Весића“, рекао је Јовановић у разговору са грађанима београдске општине Звездара.

Јовановић је истакао да ће један од приоритета Народне странке и Савеза за Србију по промени власти бити независно тужилаштво које ће се бавити високом корупцијом по „румунском моделу”.

Јовановић је додао да је из докумената АПР-а и извештаја КРИК-а јасно да је „Фолић прекршио члан 38. Закона о Агенцији за борбу против корупције, трговао утицајем и починио друга кривична дела о чему ће се изјаснити будуће независно тужилаштво“.

“Ова кривична дела не застаревају тако брзо и тога би требало да буду свесни Фолић и сви слични њему”, нагласио је Јовановић.