Народна странка

Јовановић: Јак опозициони фронт до краја јула, па кампања по целој Србији

Јовановић: Јак опозициони фронт до краја јула, па кампања по целој Србији


Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да ће до краја јула бити формиран чврст опозициони фронт, окупљен у Савезу за Србију, који ће бити јака противтежа “интересној хоботници” напредњачке власти и њеној губитничкој политици по интересе грађана Србије.

„Ништа не кочи уједињење опозиције. Формираћемо коалицију која ће се састојати од странака, покрета и угледних људи. Сачинићемо план од двадесетак тачака и потом крећемо у кампању у којој ћемо посетити сва места у Србији“, рекао је Јовановић у интервјуу за портал „Еспресо“ (www.espreso.rs).

Јовановић је истакао да ће у тој кампањи грађанима представити конкретан план за излазак из друштвене и привредне кризе и пренети им да рачун за огромно незадовољство народа морају платити они који имају готово неограничену власт више од шест година.

 „Дајемо националне ресурсе да би придобили симпатије у иностранству. Власт је на ивици националне издаје и блиско је повезана са организованим криминалом, а економија стагнира“, рекао је Јовановић.

Потпредседник странке Вука Јеремића је навео да та партија свакодневно оснива одборе широм Србије и да ће у наредном периоду доћи до сваког грађанина и представити му програм Народне странке.

Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда, рекао је да нема ништа лично против заменика градоначелника Београда Горана Весића, кога се сећа као „загриженог члана Демократске странке, који 2013. године писао манифест Драгану Ђиласу“.

„Разликујемо се у виђењу стратегије развоја. Весић мисли да би Београд требало да буде град јефтине забаве, бугарских туриста и гондоле, а ја да би престоница требало да буде град међународне трговине, лука, пристаништа, градске железнице и метроа. Такву развојну политику ћу заступати у Скупштини Београда“, рекао је Јовановић.

Јовановић је као пример неодговорне политике напредњачке власти навео концесију на постројење за прераду отпада у Винчи, коју ће Београђани из својих џепова платити више од милијарду и сто милиона евра, иако је могла да буде плаћена 150 милиона евра.
„Да ствар буде гора, електрична енергија као финални производ спалионице неће припадати граду, него странцима, а Београђани ће морати да је плаћају по дупло већој цени од тржишне“, рекао је Јовановић.

Јовановић је, поводом преговора о Косову и Метохији, рекао да је председник Србије Александар Вучић је направио кобну грешку јер је међународним факторима обећао све и они га сада држе за та обећања.

„Вучић од 2008. године обећава да ће Србија да потпише све и сада смо у доцњи. Председник СНС-а је спреман да потпише буквално капитулацију на Косову и Метохији. Наша преговарачка позиција је додатно отежана јер је Вучић у председничкој кампањи у САД подржао Хилари Клинтон“, навео је Јовановић.