Народна странка

Јовановић: ИМР распарчан због коруптивних комбинација

Јовановић: ИМР распарчан због коруптивних комбинација

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини Београда упозорава власт да ће одговорни морати да сносе последице због продаје у бесцење имовине некадашњег гиганта ИМР-а, у београдској општини Раковица, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„Имовина ИМР-а, коју чине 47 објеката на површини од 75.000 квадратних метара, али и бројне машине и опрема, била је процењена на 24,6 милиона евра, а продата је за 9,3 милиона, што је мање од цене шминкања Трга Републике“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да је „оваквом багателном продајом купцу осигуран екстрапрофит од више од 100 милиона евра“, а све то на терет генерација Београђана које су градиле индустријску Раковицу, од које више ништа није остало.

„Фабрика је 2017. године отерана у стечај управо да би се из стечајног поступка имовина лакше продала, а без икакве обавезе купца да сачува производну линију или задржи  барем минимум радника“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да План детаљне регулације за то подручје из 2017. године потврђује да напредњачку власт никада није занимала никаква производна активност, већ искључиво локација за спекулативну градњу и коруптивне комбинације.

„Раковица и Београд без индустрије и производње - то ће бити тужна заоставштина по којој ће народ памтити Горана Весића, Милосава Миличковића и њиховог шефа Александра Вучића“, навео је Јовановић.