Народна странка

Јовановић: Лекарима и сестрама нису потребне Весићеве заставе, него веће плате и заштита

Јовановић: Лекарима и сестрама нису потребне Весићеве заставе, него веће плате и заштита

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је заменик градоначелника Горан Весић најавом да ће град „у име председника Републике“ поделити 10.000 застава Београђанима наставио да и на Ускрс води неукусну личну и партијску кампању и то поново из џепа грађана.  

„Весић вређа интелигенцију људи и показује да не познаје ни надлежности града, нити потребе здравствених радника у Србији. Господине Весићу, ви немате право да у име председника Републике радите било шта о трошку грађана Београда, јер ви представљате њих, а не Александра Вучића“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да је још суманутија идеја да ће лекарима бити лакше само зато што сте је Весић по страначком кључу поделио заставе на терет градског буџета.

„Нашим здравственим радницима су неопходне боље плате и услови рада, као и квалитетнија заштита у време епидемије вируса корона, а не Весићеви јефтини и бесмислени маркетиншки потези“, навео је Јовановић.

„Уместо да негујете култ једног човека, за почетак немојте смањивати буџет за здравство, као што сте радили последњим ребалансом у Београду. Београд и Србија не заслужују да им овако вређате интелигенцију и достојанство“, поручио је Јовановић Весићу.