Народна странка

Јовановић: Неће бити гондоле од Ушћа до Калемегдана

Јовановић: Неће бити гондоле од Ушћа до Калемегдана

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да у главном граду неће бити гондоле од Ушћа до Калемегдана и да „не постоји тај Горан Весић који је јачи од народа, струке и свих нас заједно“.

„Политика власти у Београду доживела је дебакл. Владајућа већина види Београд као плен, свесна тога да никада више неће победити у главном граду. Не постоји ниједан озбиљан пројекат у Београду који је доведен до краја или урађен ваљано и најодговорнији за то је заменик градоначелника Горан Весић“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је навео да су реконструкције Трга Републике и Улице 27. марта, као и обнова Скадарлије, "велика пљачка и велика брљотина", док Београд, упркос обећањима СНС-а, данас нема ни метро, ни главну железничку станицу нити главну аутобуску станицу.

„Реконструкција потеза од Рузвелтове улице до Калемегдана кошта 27 милиона евра, а није реализован најскупљи део пројекта - замена водоводних цеви и осталих подземних инсталација - иако је то било предвиђено конкурсном документацијом.

"Чак су неспретним радовима успели да пробуше магистралну водоводну цев, а грађани су пролазили кроз пакао", казао је Јовановић.

„Весић, после свега што је урађено у Београду, не би смео да обавља ни функцију управника приватне зграде. СНС ће због њега изгубити власт у Београду. Весић више нема легитимитет да говори о било чему", рекао је Јовановић.