Народна странка

Јовановић: Да ли је безбедно да сва деца крену у обданишта од понедељка?

Јовановић: Да ли је безбедно да сва деца крену у обданишта од понедељка?

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да би потпуно отварање обданишта, које је градска власт најавила за понедељак, могло да доведе васпитаче, децу и све грађане у додатну и непотребну опасност.

„Иако епидемија вируса корона и даље траје, заменик градоначелника Горан Весић и градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак одлучили су да сви вртићи од понедељка раде у пуном капацитету, односно да ће у обданишта моћи да иду сва деца“, рекао је Јовановић.

„Изражавамо забринутост и сумњу да је оваква одлука политички мотивисана и донета како би се убрзале изборне радње и грађанима послала порука да је опасност од заразе мања него што заправо јесте“, истакао је Јовановић.

Јовановић је навео да васпитачи у предшколским установама у Београду нису тестирани на вирус корона, па постоји могућност да се понови ситуација од пре неколико дана из вртића у Власотинцу, где је особа која је радила на пријему деце накнадно добила налаз да је позитивна на вирус.

Јовановић је упитао и да ли су запослени у предшколским установама добили сва неопходна средства заштите за тако повећан обим посла.

„Одборничка група СЗС позива струку да заузме јасан став о томе да ли су још увек на снази мере превенције ширења заразе вирусом корона или не, и да ли је у овом моменту безбедно да вртићи раде у пуном капацитету. У Весића и Гака дефинитивно нико не може да има поверење“, рекао је Јовановић.