Народна странка

Јовановић: Буџетски расходи за Београђане смањени за 20 милијарди динара

Јовановић: Буџетски расходи за Београђане смањени за 20 милијарди динара

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да су ребалансом градског буџета за 2020. годину расходи за Београђане смањени за 20 милијарди динара и да "није нормално" да се смањују давања за људе и инфраструктуру.

"Када надолази криза инвестира се у инфраструктуру и људе, а ако се инвестирање смањује, онда ће криза бити дубља", рекао је Јовановић на конференцији за новинаре у Сава центру, пре почетка седнице Скупштине Београда.  

Јовановић је навео да су ребалансом највише смањене капиталне инвестиције за кључне пројекте у Београду, за 7,4 милијарде динара, односно 33 одсто.

Јовановић је додао да су градске власти одустале од задуживања за Канализационо-црпну станицу "Крњача" вредну 2,2 милијарде динара у београдској општини Палилула, на левој обали Дунава, као и да су одустале и од радова на новој аутобуској станици.

„Градска власт није изашла у сусрет најсиромашнијим суграђанима јер није отписала дуговања за Инфостан, нити угоститељским и самосталним радњама за које је предложио да не плаћају закупнину за пословне просторе јер нису пословале због ванредног стања“, навео је Јовановић.

Јовановић је рекао да је због тога позвао заменика градоначелника Београда Горана Весића на телевизијски дуел на којем би разговарали о Београду.