Народна странка

Јовановић: Весићу, зашто се Градске пијаце дотирају са 1,5 милиона евра народних пара, ако су у плусу као што тврдиш?

Јовановић: Весићу, зашто се Градске пијаце дотирају са 1,5 милиона евра народних пара, ако су у плусу као што тврдиш?

У покушају да оповргне наводе „Савеза за Србију“ да се градска јавна предузећа систематски уништавају како би се лакше приватизовала, те да је сада дошао ред на ЈКП Градске пијаце – заменик градоначелника Горан Весић је изјавио да је ово предузеће у плусу и да јавна комунална предузећа никад нису боље пословала.

Весић је још једном грубо обмануо јавност: у ребалансу градског буџета који је на дневном реду сутрашње седнице Скупштине Београда, предвиђено је да се Градске пијаце дотирају са 175 милиона динара, од којих је чак 127 милиона намењено за трошкове текућег пословања (вода, обезбеђење, чишћење).

Питам Горана Весића:

1. Како су Градске пијаце у плусу, ако више од милион евра мора да се извади из џепова Београђана да би се омогућило њихово текуће пословање?

2. Ако се на овај начин покривају сви трошкови, зашто закупци уопште плаћају тезге и где онда иду њихове паре?

3. Како је могуће да са доласком новог директора Бојана Бајагића, члана ИО СНС и особе са сумњивом дипломом – Градске пијаце од нето добити у износу од 152 милиона динара у 2018. години, постају у 2019. години губиташ који мора да прими 175 милиона динара из градског буџета?!

Наставићемо са објављивањем истине у вези са корупцијом и криминалом у градским јавним предузећима, са надом да медији неће објављивати само одговоре заменика градоначелника Горана Весића, већ и наше изворне и документоване наводе.


Никола Јовановић,
Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда