Народна странка

Јовановић: Апел градским властима "Ништа више не градите!"

Јовановић: Апел градским властима "Ништа више не градите!"

Шеф одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић упутио је данас апел градској власти:

 

„Господо“ из градске власти, молимо вас да више ништа не градите!

Заустављате саобраћај годину и по дана због реконструкције 600 метара улице, у парковима уместо зелених површина и игралишта постављате бетонске блокове, од Цветног трга сте направили маузолеј.

На историјско благо Калемегдана калемите бетонску пасарелу и прескупу и непотребну гондолу, заклањате поглед на ушће због стамбеног комплекса у самом подножју тврђаве. У Савамали подижете зградетине због којих је укинута историјска железничка станица и уништена силуета града. Ако наставите овако, неповратно ћете унаказити Београд!

Не угрожавајте необновљив природни ресурс водоизворишта у Макишу некаквим „Тесла градом“! Оставите на миру плућа Београда - заштићено подручје Кошутњак.

Нису нам потребне 54 фонтане у “бехатон парковима”, пројекат метроа који би повезивао ништа ни са чим, нови тржни центри због којих је посао изгубило 20.000  запослених у радњама, као ни лажни култ заставе који наводно враћате прескупим јарболима, док свакодневно урушавате достојанство, Устав и институције ове земље.

Само немојте више да градите, пошто грађани од тога немају никакве користи, само огромну штету!

Боље да тај новац дате у хуманитарне сврхе, или за бесплатне уџбенике и обданишта,  или ако већ морате, да га уплатите директно ортацима у грађевинским фирмама.

 

Никола Јовановић,

Шеф одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке