Народна странка

Јовановић: Спречити отпуштање радника аеродрома „Никола Тесла“, Вучић обмануо јавност

Јовановић: Спречити отпуштање радника аеродрома „Никола Тесла“, Вучић обмануо јавност

Најоштрије осуђујемо одлуку компаније „Ванси“ да отпусти више од 40 радника аеродрома „Никола Тесла“, као и подршку председника Србије Александра Вучица тој одлуци, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић.

„Наводи Вучића да радници нису отпуштени, него да им ’само неће бити продужени уговори док аеродром поново не буде радио’ представљају вређање интелигенције људи и небригу за грађане сопствене државе. По тој логици би послодавци сутра могли да отпусте стотине хиљада људи“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да отпуштени радници нису ангажовани преко омладинских задруга, како тврди Вучић.

„Просек година стажа отпуштених радника је девет година, а међу њима има самохраних мајки, као и мајки са болесном децом“, истакао је Јовановић.

„Апелујемо на ’Ванси’, који управља државним аеродромом, да повуче ову одлуку и позивамо Владу Србије да усвоји пакет мера за подршку приватном сектору на основу предлога који је дао Савез за Србију, како би се системски спречило масовно отпуштање радника“, навео је Јовановић.