Народна странка

Јовановић: Вучић није закључао Београд јер се плаши Београђана

Јовановић: Вучић није закључао Београд јер се плаши Београђана

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да председник Србије није „закључао Београд“ само због тога што се плаши реакције Београђана.

„Одбили су све наше предлоге који су били у интересу свих грађана и ’возили’ су кризу према својим политичким интересима. Зато сада имамо веома тешку епидемиолошку ситуацију у главном граду. Данас у Србији и Београду постоји потпуна криза поверења у власт и у Кризни штаб“, рекао је телевизији Н1 Јовановић.

Јовановић је подсетио да је, поред осталог, тражио да не буде на летњи, смањен број возила у јавном превозу, који су стручњаци означили као највећу опасност за ширење вируса корона.

„Тражили смо и да се вртићи не отварају у пуном капацитету док свим запосленима не буде обезбеђена заштитна опрема и док сви васпитачи не буду претходно тестирани“, рекао је Јовановић.

Јовановић се заузео за формирање техничке влада у којој не би био ниједан лидер опозиције, него стручњаци, и та влада би имала два задатка – савладавање епидемије и стварање услова за слободне изборе, пошто су они одржани 21. јуна били потпуно нерегуларни.

Јовановић је најавио да ће одборничка група СЗС у понедељак организовати „одбрану Кошутњака“, где градска власт најављује сечу 7,5 хектара шуме, и додао да ће само јединствен фронт опозиције у главном граду моћи да победи на изборима и спаси грађане од „Горана Весића и клике која шест година силује Београд“.