Народна странка

Јовановић у Параћину: Одлука о бојкоту залог за потпуну промену система у Србији

Јовановић у Параћину: Одлука о бојкоту залог за потпуну промену система у Србији

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да одлука о бојкоту не значи само неучествовање на пролећним лажним изборима, него је то и порука  грађанима да „не пристајемо на даље урушавање државе и снижавање стандарда у било којој сфери јавног живота“.

"Бојкотом уписујемо међу која раздваја демократију и тоталитаризам, изборе и принуду, медије и пропаганду, дијалог и говор мржње“, рекао је Јовановић у Параћину, где је разговарао са грађанима.
Јовановић је додао да је зато одлука о бојкоту само први корак у потпуној промени система у Србији.

„Нови систем ће подразумевати лустрацију, специјалног тужиоца за високу корупцију, промену Закона о раду, департизацију јавне управе, увођење професионалног менаџмента у државна и јавна предузећа, поништавање или измену штетних уговора по државу, комбиновани систем избора посланика и директни избор председника општина и градначелника“, истакао је Јовановић.

На питање грађана о јучерашњим догађајима после промоције збирке колумни заменика градоначелника Београда Горана Весића, Јовановић је одговорио да се на снимцима види да није било никаквог насиља према Весићу и не сме га бити ни убудуће, али да је јавно изражавање незадовољства радом једног јавног функционера демократска тековима и европска пракса.

„Очекујем да ће бити поднета пријава против директора Београдских електрана Радета Басте, који се јуче вратио у своју примарну улогу кикбоксера“, рекао је Јовановић.