Народна странка

Јовановић: СНС показао да је за независност Косова

Јовановић: СНС показао да је за независност Косова

Група одборника СНС-а у Скупштини Београда и градских функционера данас је у Новом Београду вербално насрнула на потпредседника Народне странке Николу Јовановића током акције „Један потпис мења све“, чији је циљ прикупљање потписа грађана против споразума који би самопроглашеном Косову омогућио чланство у УН.

То је била прилика да и њима буде објашњено зашто је потписивање свеобухватног споразума између Александра Вучића и Хашима Тачија акт којим се наноси трајна штета Србији.

„Данас сам одржао час напредњачким одборницима Владимиру Орлићу и Александру Мирковићу и члану Градског већа Драгомиру Петронијевићу, као што им редовно држим часове и у Скупштини Београда“, рекао је Јовановић.

Напредњачки функционери, који су били гласни у изрицању увреда и лажних оптужби, нагло су ућутали када их је Јовановић позвао да дају свој потпис против чланства Приштине у УН  и поставио им једноставно питање: „Да ли сте за независност такозваног Косова?“.

Народна странка позива активисте, одборнике, посланике и министре СНС-а да и убудуће долазе у што већем броју на штандове Народне странке на којима се прикупљају потписи против чланства самопроглашеног Косова у УН.

Једини услов је да се пристојно понашају и све ће им бити објашњено.

Петицију против чланства самопроглашеног Косова у УН можете потписати и путем интернета ОВДЕ.

Акција "Један потпис мења све" спроводи се и овог викенда у више од 15 градова Србије.

 

Вукадиновић: Србија неће да буде талац Вучићевих обећања

Свој потпис против независности такозваног Косова данас је у Новом Саду у оквиру те акције дао и народни посланик и уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић.

Вукадиновић je рекао да акција Народне странке „Један потпис мења све“ показује да грађани Србије не желе да буду таоци обећања председника Србије Александра Вучића да се неће противити независности Косова и амбиције председника СНС-а да од ратног хушкача постане малтене кандидат за Нобелову награду.

„Тим обећањем је вероватно купљена власт СНС-а, када су Томислав Николић и Вучић обећали да се неће противити независности Косова. Сада је реализација тог обећања дошла на дневни ред“, рекао је Вукадиновић у Новом Саду, где је дао свој потпис у оквиру акције чији је циљ спречавање споразума који би Приштини омогућио чланство у УН.

Вукадиновић је рекао да је тај потпис важан као јавно манифестни глас протеста против чланства “Косова” у УН, а не да се остане на уобчајеној фразеологији “ми не признајемо Косово“ и „нећемо признати Косово“, „против смо независности“ и слично.

„Уважавајући право свакога да промени своје ставове, најважније српско питање, симболички, политички и стратешки у овом и прошлом веку не сме постати талац и залог једне нереалне, да не кажем болесне амбиције, и једног олако датог обећања пре него што је СНС дошао на власт“, навео је Вукадиновић.

Тврдња „никада нећемо признати Косово“ је вербални трик, јер нико ни не тражи да Србија призна независност, него „само“ да се не буни, не пружа отпор, не лобира и, што је сада најважније, да прихвати чланство „Косова“ у УН, рекао је Вукадиновић.

Вукадиновић је истакао да потпис против чланства самопроглашеног Косова у УН има и реалан политички и симболички карактер, и није нека дневнополитичка и страначка ствар.