Народна странка

Јовановић: Град неспреман за нову школску годину

Јовановић: Град неспреман за нову школску годину

Народна странка наставила је данас акцију "Један потпис мења све" у више градова Србије, а потпредседник Народне странке Никола Јовановић разговарао је са грађанима у насељима Болеч и Лештане у београдској општини Гроцка.

Јовановић и председник Општинског одбора Народне странке Гроцка Жељко Вагић предочили су грађанима разлоге због којих би потписивање споразума који би самопроглашеном Косову омогућио чланство у УН и истакли да би се тиме Србија трајно одрекла своје територије, приватне и државне имовине вредне десетине милијарди евра, као и свог културног и историјског наслеђа.

Потпредседник Народне странке рекао је да је велики потпис против независности "Косова" показује да се грађани не слажуу са погубном политиком напредњачког режима.

Петицију против чланства самопроглашеног Косова у УН можете потписати и путем интернета ОВДЕ.

Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда, потом је у Лештану разговарао са грађанима и о изградњи основне школе, коју напредњаци годинама обећавају.

"Срамота је да Град Београд није обезбедио све услове за нормалан почетак школске године. Тужно је да градска власт, која расипа огроман новац на глупости попут јелке, гондоле и јарбола, није обезбедила бесплатне уџбенике за основце, који би коштали само један одсто (1%) градског буџета", рекао је Јовановић.

Напредњачка градска власт, која се пуних пет година о свему пита у нашој престоници, изградила је за све то време само једну једину школу - у граду у којем живи 1,8 милиона људи, додао је потпредседник Народне странке.

Рушевине Основне школе "Никола Тесла" у Лештану

 

"Најтужнији пример, који показује право лице СНС-а, јесте обећање још из 2015. године да ће у Лештану у најкраћем року бити изграђена нова школа.  Школе тамо још увек нема, а због аљкавости напредњачке градске власти, деца из Лештана ће предстојеће школске године морати да иду у школу у Калуђерици. Да иронија судбине буде већа, школу у Калуђерици је изградила претходна градска власт и то за мање од годину дана", истакао је Јовановић.

Јовановић је најавио да ће се Одборници Савеза за Србију ће извршити максималан притисак на градску власт како би ђаци у Лештану од следеће године добили нову школу, али и како би се вратио систем бесплатних уџбеника.