Народна странка

Јовановић: Масовни бојкот у Београду, градска власт изгубила легитимитет

Јовановић: Масовни бојкот у Београду, градска власт изгубила легитимитет

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је бојкот избора у главном граду био масован и да градска власт више нема легитимитет.

„Мораће да дође до неких разговора који ће резултирати слободних избора на којима ћемо, верујем, победити“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је додао да је уверен да на изборе није изашло више од 42 одсто бирача, док је излазност у Београду била око 35 одсто.

„Грађани су поручили да Србија не жели да буде Белорусија и да систем мора да се мења. Захваљујем се Београђанима који су масовним бојкотом показали да им је апсолутно доста, и да су рекли не малтретирању од СНС-а и Горана Весића. Од понедељка власт нема легитимитет", казао је Јовановић.

Упитан да ли ће одборници СЗС наставити бојкот седница градског парламента, Јовановић је одговорио да ће у наредним данима разговарати са колегама, али да је неопходно да се притисак на режим настави, а да се истовремено створи шира коалиција од саме одборничке групе СЗС, која би на следећим изборима наступила јединствено.

"Моје мишљење је да треба да проширимо фронт, нарочито са странкама које су бојкотовале изборе. Биће проблем да разговарамо поново са оним странкама које су издале Споразум са народом и које су говориле да је тај споразум био перформанс. Неко ко није у стању да одржи реч, не може бити добар партнер", рекао је Јовановић.

 

Преузето са сајта Н1.